tillfälligt stängsel för får

Permanent eller tillfälligt elstängsel?

Ett permanent stängsel är förstås det säkraste och mest hållbara alternativet för dina djur, men ett tillfälligt stängsel har många fördelar.

Flytta hagen när det passar
Ett tillfälligt stängsel låter dig utnyttja betet optimalt genom att du kan flytta hagen där gräset är lämpligt för bete. Det tillfälliga stängslet är lätt så att du kan bära det med dig, och det är förstås billigare än det permanenta stängslet.

Montera tillfälligt stängsel

Det är också lättare och snabbare att montera ett tillfälligt stängsel. Börja med att haka fast grindhandtaget på en spole, hörnstolpe eller motsvarande stolpe. Ta med spolen och stolparna i handen och rulla ut tråden och placera en stolpe var 10:e m.  Haka fast spolen i spolhörnstolpen och spänn tråden. Gör till sist tråden strömförande med hjälp av ett 230V eller batteridrivet aggregat eller anslut till ett befintligt permanent elstängsel. 

Om du vill ha ett flyttbart stängsel med flera trådar utförs montaget på liknande sätt, och genom att välja en stolpe med förgjorda hål får du god hjälp att få bra trådavstånd.

flyttbart stängsel